Alegria de "Grau Superior"

Recentment m’he assabentat de que he aprovat el Certificat de Grau Superior de Coneixements del valencià de la JQCV. Un certificat que equival al Nivell “D” del servei de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i equiparat en moltes oposicions (encara que li pese a “Paquito”) al títol de llicenciat en Filologia Catalana. Un motiu doncs, per a una alegria de “Grau Superior”. Felicitats també al meu germà Robert per haver aprovat. I ànims a la meua germana Rosana (la pròxima vegada serà).


Comentaris

Josep


Afegisc un comentari a la meua pròpia entrada per fer una valoració.
L'existència mateixa de les proves de coneixements de la Llengua són un símptoma de la manca de normalitat de la que gaudeix la nostra llengua. O es que sou capaços d'imaginar un país normal on s'haja d'examinar als seus súbdits per acreditar els coneixements de la llengua pròpia del seu país? O es que sou capaços d'imaginar a un castellà dels Països Castellans (també coneguts com a Espanya) que s'haguera d'examinar de castellà per accedir a una plaça de funcionari?
Malauradament i fins que eixe moment arribe per a la nostra llengua al nostre territori, no queda altra que "acreditar-se".

Una


Benvolgut Josep, he estat presentant-me al nivel superior de valencia, en concret avui he anat a la segona fase (ara es fa en dues fases).

Es l'oral on m'entrebanco. No he dit pos, nomes he dit un "bueno", dos "lo" i he parlat seguit perque nosaltres en sabem (no em funcionen els accents aixi que no puc explicar molt be ara). El nostre nivell de FP, almenys el meu, em va permetre passar la primera fase amb un 43 %, i aixo que soc de la promocio 92, que vol dir que ja tinc el nivell C de catala, alies mitja de valencia.

L'oral. ¿Com t'ho vas fer? Si us plau, comenta-ho. Ets la unica persona que coneixo que disposa del nivell superior de valencia, i mira que tinc el nivell J (llenguatge juridic expedit pel CEJFE), pero no arribo a superar l'oral del superior, vegada numero 4.

Dis-me en que erro, si es en la parla coloquial, en que. HELP! Espero que m'hagi anat be, pero 4 vegades son per fer-m'ho mirar. Dis-me, dona'm algun consell, si us plau.

Em matriculare al juny, suposo que enguany tampoc superare la part l'oral perque no se en que m'equivoco.

Josep V. Monjo


Hola amiga. No sóc massa bo donant consells d'aquesta mena, però si t'hagués de recomanar una cosa, a més a més de vigilar els barbarismes, t'aconsellaria el que faig jo per preparar-me els orals d'anglès, prepara't frases i expressions que estiguen al nivell que se't demana i introduis-les a la mínima ocasió.
Salut ;-)