Tag: Wordpress

WordPress 3.8, l’actualització més important dels últims temps

La versió 3.8 del CMS més utilitzat del món, és una de les versions més esperades dels últims temps. La interfície d’administració s’ha renovat per complet, i ho ha fet, com no, seguint la moda del “flat design”. Disseny pla, contrastos alts, claredat i simplicitat. Personalment ho trobe tot un encert. Anem a repassar els canvis més destacats. Vos deixe directament els texts editats per WordPress amb les novetats:

Estètica moderna

aestheticsEl tauler nou té un disseny fresc i clar, que abasta la claredat i simplicitat.

Tipografia neta

typographyEl tipus de lletra Open Sans proporciona un text simple i amigable que s’optimitza per a la visualització en pantalles i mòbils. I és de codi obert, com ho és el WordPress.

Contrast refinat

contrastPensem que el disseny elegant no deuria sacrificar mai la facilitat de lectura. Amb un contrast superior i un tipus de lletra més gran i còmode, el disseny nou és fàcil de llegir i agradable per navegar.

El WordPress en qualsevol dispositiu

colorsTothom accedim a Internet de diferents formes. Amb mòbils, tauletes, portàtils, ordinadors — no importa què utilitzeu, el WordPress s’adaptarà i estareu a gust a casa.

Alta definició a alta velocitat

El WordPress és més agut que mai amb icones vectorial noves que s’escalen a la pantalla. Amb la supressió de píxels, les pàgines carreguen molt més ràpid, també.

Gestió refinada del tema

La pantalla de temes nova us permet inspeccionar els temes en un cop d’ull. O voleu mes informació? Feu clic per descobrir-ne més. Aleshores, seieu còmodament i utilitzeu les fletxes de navegació del teclat per veure cadascun dels que teniu.

Una millor experiència amb els ginys

themesArrossega i desa. Barres de desplaçament. La gestió dels ginys pot ser complicada. Amb el nou disseny, hem treballat fins a l’últim detall la pantalla de ginys. Teniu un monitor gran? Les diverses àrees de ginys s’apilen una a l’altra per utilitzar l’espai disponible. Utilitzeu una tauleta? Simplement polseu un giny per afegir-lo.

Twenty Fourteen, un arriscat tema nou de revista

twentyfourteen

Converteix el blog en una revista

Creeu un lloc web amb un bonic estil de revista amb el WordPress i el tema Twenty Fourteen. Trieu una graella o una presentació per mostrar el contingut destacat a la pàgina d’inici. Personalitzeu el lloc web amb tres àrees de ginys o canvieu la disposició amb dues plantilles de pàgina. Amb un disseny cridaner que la nostra marca de simplicitat, el Twenty Fourteen és el nostre tema predeterminat més intrèpid.

Article publicat originalment a Josep | Tecnologia responsable


Primeres passes a Google+

Fa uns dies que sóc a la nova xarxa social de Google, el Google Plus (G+). La competidora de Facebook encara es troba en fase de proves però ja apunta maneres. Aquest article no pretén ser una revisió d’aquesta plataforma, primer perquè ja hi ha moltes circulant per internet i segon perquè trobe que és prompte per jutjar el funcionament (podríem dir que encara es troba en fase alfa privada). Però sí que voldria compartir amb vosaltres algunes eines en forma de plugins i extensions que vos facilitaran l’aterratge a la nova xarxa.

Surplus (Google Chrome)

Aquesta és la més útil de totes. Es tracta d’una extensió de Google Chrome que no només vos avisarà de les noves notificacions de G+, sinó que també vos permetrà compartir qualsevol contingut sense necessitat d’anar a la web de G+.

+1 Plus One Extension (Google Chrome)

Es tracta d’un botó que vos permetrà fer fàcilment +1 (l’equivalent al “m’agrada” de Facebook) a qualsevol pàgina que visiteu. Els +1’s que feu apareixeran (si voleu) al vostre perfil de G+.

googleCards (WordPress)

I per últim, si sou usuaris del sistema de gestió de blogs WordPress, vos recomane l’extensió googleCards. Una manera fàcil i elegant d’enllaçar al vostre perfil públic de G+ i aconseguir nous seguidors.

Només em queda recomanar-vos efusivament que s’afegiu a Google+ (encara tinc algunes invitacions si en voleu). La batalla front a Facebook té pinta de que serà èpica. Esperem que els principals beneficiat siguem els usuaris.


Eliminar massivament comentaris pendents a WordPress

Darrerament m’he trobat amb un problema nou i amb una solució efectiva. En una operació de restauració d’una pàgina web (arqueologia digital, perquè usava WordPress 2.0), m’he trobat que el lloc tenia literalment més de 40.000 comentaris pendents de revisió. Evidentment tots ells comentaris brossa. El problema és que el nombre de comentaris a eliminar era tant enorme que el servidor petava quan intentava fer accions massives o quan tractava d’exportar els articles a la nova web.

La solució ha sigut ben sezilla. Anar a phpMyadmin i executar la següent ordre:

DELETE FROM wp_comments WHERE comment_approved = '0'

Compte! perquè amb això s’esborraran tots els comentaris pendents d’aprovació.

Actualització 1: Seguint amb les tasques d’arqueologia digital, un altre problema que m’he trobat ha estat que amb l’actualització s’havia malmés la codificació utf-8. En lloc d’accents apareixien símbols estranys. Ho he solucionat anant al wp-config-php i modificant la següent línia:

define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);

per

define(‘DB_CHARSET’, ‘’);

Via | Interforo


Enèssima actualització del tema de WordPress

Jo soc una persona a qui no li agrada comprar-se roba. Si per mi fora tindria dos jocs de pantalons i dos de camises i au. Però no m’estic de tindre el mateix tem de WordPress massa temps. Aquesta vegada he mantingut l’estil blanc amb enllaços rojos. També he hagut de canviar la capçalera perquè estigués an sintonia amb l’actual tema.

De moment no he fet massa customitzacions d’aquest tema, anomenat Stardust (tret del canvi de capçalera i l’afegitó del número de pàgina a la navegació del peu), però tot arribarà.Actualitzant a WordPress 2.5

Estic actualitzant el blog al WordPress 2.5 (encara en versió de proves RC1). La primera galtada me l’he endut al comprovar que el tema “Orange Crush” que estava utilitzant no funciona correctament. COntinuaré fent proves, i segurament tocarà canviar de tema.

Editat 31/03/2008:

Ja he actualitzat a WordPress 2.5 (versió estable), i he canviat el tema al Mandigo. De moment he detectat problemes amb el 1blogcacher. Seguiré fent proves.

Editat 09/04/2008:

Continue personalitzant el tema Mandigo.


Actualitza't al WordPress 2.3.3

El WordPress ha tret una actualització de seguretat que evita que un usuari registrat puga editar articles d’altres usuaris. Aquest blog ja ha estat actualitzat a la versió 2.3.3. Esperarem a l’autèntica actualització que vindrà amb la 2.4 per veure un autèntic canvi en aquesta potent ferramenta per a l’edició de blogs.

Aquells que useu el WordPress i encara no us hageu actualitzat podeu descarregar-vos la darrera versió ací, i seguir les instruccions d’actualització ací.


No es diu…, cal dir

He afegit un nou apartat al meu blog titulat “Cal dir…” en el que apareixeran de forma aleatòria, una sèrie de correccions típiques en l’ús de la llengua. Sobretot pel que fa a l’ús oral del valencià. Es tracta d’un mètode que va popularitzar el desaparegut Toni Mestre, del “No es diu…, cal dir”.

Per a fer-ho he modificat un plugin de WordPress, que serveix per a la introducció de cites i autors, anomenat Random Quote. Aniré afegint a poc a poc les parelles de “no es diu..cal dir” que vaja trobant per la xarxa, així com d’algunes que comet qui vos escriu i qui m’envolta.

Vos anime a usar la llengua, però també a cuidar-la un poc. Que ja la maltractem prou.


Canvi de look. Espere que definitiu

Article obsolet

Aprofitant l’actualització de seguretat a WordPress 2.3.2, m’he decidit a canviar el tema del blog (per enèsima vegada). El tema que utilitzava darrerament, el prored, era molt pesat per a la vista degut a la dominància del color roig fosc del fons.

Aquest és molt més clar i visualment ergonòmic. Es tracta d’una adaptació que he realitzat del tema Orange Crush. Ha estat una adaptació que m’ha donat més d’un mal de cap, ja que està feta per a WordPress 2.2 i no per a la versió 2.3, però crec que el resultat ha valgut la pena.

També he canviat el logo. Aquest no és obra meua però crec que li dona un aire més “modern”.

Espere que vos agrade el canvi.


Actualitzat a WordPress 2.3.2

WordpressSembla que hi havia un problema de seguretat amb la versió 2.3.1 de WordPress. Així que he actualitzat el blog a la darrera versió 2.3.2.

Aquesta actualització, qualificada pels personal de WordPress com a urgent, corregeix una fallada de seguretat que permetia a qualsevol usuari, i mitjançant un enllaç del tipus http://dominiqualsevol.com/?x=wp-admin/&paged=xxx, l’accés a aquells articles que estiguen com privats així com els propis esborranys. Un altre dels errors corregits en aquesta nova versió està relacionada amb alguns missatges d’errors de connexió amb la base de dades, la informació de la qual mostrava la ruta i les taules de la pròpia base de dades. A partir d’ara no es mostrarà aquesta informació, i a més a més, es podrà personalitzar la informació a mostrar en pròximes fallades de connexió.