Category: Tecnologia

ERPnext, el WordPress dels ERP?

ERP són les segles en anglès de Enterprise Resource Planning (Planificador de Recursos Empresarials). Qualsevol que haja posat les seues mans a sobre d’un ERP sap que no són precisament eines senzilles, ni de configurar ni de usar. Dins de l’univers del codi obert hi ha un projecte que porta molt de temps sent el referent, Odoo (abans conegut com a OpenERP). Si bé ha millorat molt en quant a usabilitat i facilitat de configuració, encara està molt lluny de poder ser implementat per un usuari mitjà. Fa uns dies, un article a la revista digital Open Source, em va cridar poderosament l’atenció pel seu titular: “Un ERP de codi obert per a ser autoadministrat“. És això possible? Algú ha arribat ja a eixe nivell de facilitat d’implentació i ús? I damunt amb un producte de codi obert? Encoratjat pel titular vaig continuar llegint i les paraules del seu creador encara em van acabar de convencer més:

“El que pretenem és fer el WordPress dels ERP”. Rushabh Mehta
Doncs bé. Vos presente ERPnext. Un ERP de codi obert basat en Python i MariaDB, i desenvolupat paral·lelament amb el seu propi entorn de desenvolupament anomenat Frappe. Això és el que jo portava temps buscant. Una eina tan fàcil d’instal·lar i d’usar que “qualsevol” se la pogués instal·lar. Noteu les cometes perquè si bé disposen de diverses maneres d’instal·lar l’eina, algunes d’elles tan fàcils com un script que automatitza totes les accions, encara és necessari tindre certs coneixements de comandaments al terminal i disposar d’un servidor amb accés al shell. Per tant, encara no és possible d’instal·lar d’una manera directa a qualsevol servidor compartit. Un dels punts forts és un disseny actual i al dia amb les tendències en disseny pla i la seua facilitat d’ús amb un escriptori on tenim totes les aplicacions i una sèrie de menús força intuïtius. A més a més està molt ben documentada i és totalment gratuïta ja que els seus autors, a més d’alliberar el codi, han decidit basar el seu model de negoci en l’allotjament d’aquesta eina. Podríem dir que van en la bona direcció, però encara no em arribat a la destinació. Estarem atents a aquest programari.

Article publicat originalment a Josep | Tecnologia responsableDues utilitats pràctiques per instal·lar a Ubuntu

Faig una breu entrada a mode de recordatori sobre com instal·lar dues eines realment útils a Ubuntu. Es tracta de dos complements de nautilus, un per a convertir i canviar ràpidament la mida de les imatges sense necessitat d’usar un editor extern (tipus Gimp) i l’altra per a obrir un terminal a la carpeta en la que es trobem en eixe moment. Dos clàssics que, en la meua opinió. deurien de vindre instal·lats de sèrie.

sudo apt-get install nautilus-image-converter nautilus-open-terminal


Una theme per a #Android al més pur estil Regreso al Futuro

Una theme per a #Android al més pur estil Regreso al Futuro
#monjopuntcat

Reshared post from +Nicolas Sincere

Screenshot

So the Back To The Future movies are some of my all time favorite flicks and that’s what inspired this setup. The wallpaper is of the infamous Flux Capacitor that allows the Delorean to travel threw time once Doc or Marty hit 88mph hence the 88 in the bottom left corner. My ringtone is the Back To The Future theme and my notification tone is from the movies as well. The icons are from the man himself Mr +Phlash Tha and the clock I found in the play store and the middle tells the date and time. Now if Phlash would hurry up and release that awesome Flux Capacitor case then I would be all set! Lol launcher is Apex and ROM is CM 10.1 aka 4.2.1!

Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.


La llista de la compra 2.0

Ja no val anar al Mercadona amb un paperet arrugat i esgarrat del cantonet d’una revista que tenim per casa, per a apuntar la llista de la compra. Amb l’expansió dels smartphones podem usar aplicacions que ens facilitaran la tasca de portar sempre la llista de la compra a la butxaca.

A més a més, amb aplicacions com Out of Milk, podrem compartir la llista amb la nostra parella. Ja no val allò de “T’has recordat de comprar allò que m’agrada?” Perquè la resposta serà: “Ho has apuntat?”

Aquesta aplicació és gratuïta i està disponible en català.

[appaware-app pname=’com.capigami.outofmilk’ name=’Out of Milk’]


Un allau de peticions del Nexus 4 satura el Google Play

Aquesta és la informació que apareix quan intentem fer-nos amb l’últim mòbil de Google que tot just acaba de ser llançat:

[note color=”#FFCC00″]Actualització 2012-11-13, 09:50: Sembla que el Nexus 4 s’ha esgotat en uns 10 minuts. He estat apunt de comprar-lo però m’ha donat error en l’última pantalla, quan havia de confirmar l’enviament 🙁 Riu-te tu dels llançaments de l’iPhone. Ara toca esperar.[/note]

[note color=”#FFCC00″]Actualització 2012-11-13, 11:51: Semblava que Google tornava a obrir el procés de compra. Però a mi m’ha donat error.[/note]

[note color=”#FFCC00″]Actualització 2012-11-14, 07:00: Google reconeix obertament que s’ha quedat sense existències.[/note]Provant el Linux Mint 12

Animat per la inestabilitat del nou Gnome Shell d’Ununtu 11.10 (almenys al meu ordinador), m’he llançat a provar Linux Mint, una distro basada en Ubuntu que si l’haguera de resumir en poques paraules, diria que és un Ubuntu millorat.

Crec que amb Linux Mint realment he descobert la potencialitat de Gnome Shell. Probablemet (sempre que dic açò torne a Ubuntu a la velocitat de la llum, així que creuarem els dits) em quedaré un temps amb Mint.

Descàrrega | Linux Mint


Primeres passes a Google+

Fa uns dies que sóc a la nova xarxa social de Google, el Google Plus (G+). La competidora de Facebook encara es troba en fase de proves però ja apunta maneres. Aquest article no pretén ser una revisió d’aquesta plataforma, primer perquè ja hi ha moltes circulant per internet i segon perquè trobe que és prompte per jutjar el funcionament (podríem dir que encara es troba en fase alfa privada). Però sí que voldria compartir amb vosaltres algunes eines en forma de plugins i extensions que vos facilitaran l’aterratge a la nova xarxa.

Surplus (Google Chrome)

Aquesta és la més útil de totes. Es tracta d’una extensió de Google Chrome que no només vos avisarà de les noves notificacions de G+, sinó que també vos permetrà compartir qualsevol contingut sense necessitat d’anar a la web de G+.

+1 Plus One Extension (Google Chrome)

Es tracta d’un botó que vos permetrà fer fàcilment +1 (l’equivalent al “m’agrada” de Facebook) a qualsevol pàgina que visiteu. Els +1’s que feu apareixeran (si voleu) al vostre perfil de G+.

googleCards (WordPress)

I per últim, si sou usuaris del sistema de gestió de blogs WordPress, vos recomane l’extensió googleCards. Una manera fàcil i elegant d’enllaçar al vostre perfil públic de G+ i aconseguir nous seguidors.

Només em queda recomanar-vos efusivament que s’afegiu a Google+ (encara tinc algunes invitacions si en voleu). La batalla front a Facebook té pinta de que serà èpica. Esperem que els principals beneficiat siguem els usuaris.Eliminar massivament comentaris pendents a WordPress

Darrerament m’he trobat amb un problema nou i amb una solució efectiva. En una operació de restauració d’una pàgina web (arqueologia digital, perquè usava WordPress 2.0), m’he trobat que el lloc tenia literalment més de 40.000 comentaris pendents de revisió. Evidentment tots ells comentaris brossa. El problema és que el nombre de comentaris a eliminar era tant enorme que el servidor petava quan intentava fer accions massives o quan tractava d’exportar els articles a la nova web.

La solució ha sigut ben sezilla. Anar a phpMyadmin i executar la següent ordre:

DELETE FROM wp_comments WHERE comment_approved = '0'

Compte! perquè amb això s’esborraran tots els comentaris pendents d’aprovació.

Actualització 1: Seguint amb les tasques d’arqueologia digital, un altre problema que m’he trobat ha estat que amb l’actualització s’havia malmés la codificació utf-8. En lloc d’accents apareixien símbols estranys. Ho he solucionat anant al wp-config-php i modificant la següent línia:

define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);

per

define(‘DB_CHARSET’, ‘’);

Via | Interforo


Enllaça vídeos de Youtube a un moment concret

Segurament siga una cosa de sobra coneguda, però jo m’acabe d’assabentar per casualitat. Es tracta d’un xicotet “truc” per enllaçar vídeos de Youtube i que comencen la reproducció per un moment determinat i no pel principi. En els temps que corren, on ens falta temps per a tot, és una manera d’anar al gra.

Per a fer-ho només heu d’afegir al final de l’adreça #at= i després el moment del vídeo on voleu que comence, expressat en segons. Per exemple:

http://www.youtube.com/watch?v=BuMWOzK0Zqc#at=116

http://www.youtube.com/watch?v=BuMWOzK0Zqc#at=116