Category: Aplicacions

La llista de la compra 2.0

Ja no val anar al Mercadona amb un paperet arrugat i esgarrat del cantonet d’una revista que tenim per casa, per a apuntar la llista de la compra. Amb l’expansió dels smartphones podem usar aplicacions que ens facilitaran la tasca de portar sempre la llista de la compra a la butxaca.

A més a més, amb aplicacions com Out of Milk, podrem compartir la llista amb la nostra parella. Ja no val allò de “T’has recordat de comprar allò que m’agrada?” Perquè la resposta serà: “Ho has apuntat?”

Aquesta aplicació és gratuïta i està disponible en català.

[appaware-app pname=’com.capigami.outofmilk’ name=’Out of Milk’]


Els meus podcasts preferits

Quan vaig al gimnàs o isc a córrer sempre porte damunt el meu mp3. Però a diferència de la majoria de gent, no porte música sinó podcasts.

Aquests són els meus podcasts preferits ordenats per blocs temàtics.

Tecnologia:

Oci i entreteniment:

Diversos:

  • La Rosa de los Vientos (un programa molt complet sobre misteris, ciència, història,…)
  • Milenio 3 (El veterà programa de l’Íker Jiménez. No necessita més presentacions)
  • Ser consumidor (informació al consumidor. Programa de la Cadena Ser)

Per a escoltar els podcasts a l’ordinador utilitze Google Reader, el que em ve perfecte per a tindre’ls sincronitzats amb el meu Android, on els escolte amb el programa Listen.


TweetDeck

[Puntuació: 9/10]

Si sou dels que utilitzeu a tot hora el Twitter i el Facebook, aquesta és sens dubte la vostra aplicació Android de capçalera. Des de Tweetdeck podreu gestionar els vostres comptes d’aquestes xarxes socials d’una manera molt intuïtiva i pràctica. A banda de la versió per a Android, Tweetdeck també compta amb una versió d’escriptori i una versió molt recomanable per a Google Chrome (a més a més de versions per iPhone i iPad).

L’única pega que li he trobat és que consumeix molts recursos, amb la qual cosa si anem curts de RAM ho notarem, sobretot al tornar a l’escriptori.

Ací teniu un vídeo amb el programa en funcionament.

Via | Android Market.


ColorNote

[Puntuació: 8/10]

ColorNote

Colornote és una aplicació per a Android que he descobert fa ben poc. Combina la capacitat d’un bloc de notes, amb la típica aplicació per fer llistes (com la llista de la compra) i els avisadors d’esdeveniments. Tot això amb una interfície molt ben presentada que inclou útils widgets per a l’escriptori.

Preu: gratis.

captura


BeyondPod

[Puntuació: 6/10]

Beyondpod és un gestor de podcast és el millor que he provat tot i que comencen a haver d’altres gratuïts com ara el Listen de Google. La diferència principal és que el Listen només et deixa subscriure’t als podcast indexats en el propi sistema. Beyondpod també té l’avantatge de que se sincronitza amb el nostre Google Reader i així ens manté al dia dels capítols que hem escoltat i els que no. És un dels pocs programes (junt al Copilot Live) que tinc de pagament. Crec que la relació qualitat-preu paga la pena.

Preu: $6.99 (unlock key); Gratis (versió de prova).


BatteryLife

[Puntuació: 6/10]

BatteryLife és un senzill widget que ens dona informació acurada de la quantitat de bateria que ens queda i opcionalment també sobre la temperatura. És configurable i agradable a la vista. Recomanable.

batterylife

Preu: gratis


APNdroid

[Puntuació: 7/10]

Aplicació supersenzilla però també supernecessària. Afegeix un widget a l’escriptori per activar/desactivar el trànsit de dades d’internet mòbil (APN). Imprescindible, deuria d’estar per defecte.

apndroid

Preu: gratis


Copilot Live

[Puntuació: 8/10]

Aquesta és una de les poques aplicacions de pagament que tinc i això és perquè no hi ha cap navegador GPS decent entre els gratuïts. Dit això he he dir que en relació qualitat-preu sens dubte el Copilot Live s’emporta la palma. Gran qualitat gràfica, d’informació i de navegació i a més a més està traduït (parcialment) al català. També té tres veus en català però encara no he aconseguit descarregar-me-les enlloc.

Copilot Live

Preu: UK£23.47


Astro File Manager

[Puntuació: 8/10]

Gestor de fitxers per poder manipular els arxius del vostre terminal. Et permet fer qualsevol de les operacions habituals que solem fer amb els nostres fitxers de l’ordinador (copiar, tallar, engaxar, …). Tot sense necessitat d’un PC.

Imprescindible. Hauria de vindre per defecte amb el S.O.

Astro File Manager

Preu: gratis.


Escàner de codis

[Puntuació: 9/10]

L’escàner de codis (de barres i QR) és una aplicació molt útil per a accedir directament a webs, targetes de visita, aplicacions del Market (com ara el codi QR que adjunte a aquest article). També escaneja codi de barres de productes (útil per a aplicacions que comparen preus per internet o faciliten la llista de la compra i de les que parlarem més endavant), o codis ISBN de llibres (útil si voleu catalogar la vostra biblioteca personal i gestionar-la per exemple amb Librarything.com). En fi, una aplicació útil per se, però que també és utilitzada per infinitat d’aplicacions d’Android. Imprescindible.
barcode scanner
Preu: gratis.


Obri el Market sense restriccions locals

[Puntuació: 8/10]

Fa poc que em conegut de l’existència de  l’aplicació “Google Listen“. Malauradament de moment només està disponible al Market d’Estats Units. Però he descobert una aplicació que lleva totes les restriccions del Market (aquesta aplicació és molt útil per exemple en els països on no estan permeses les aplicacions de pagament, o per a impacients com jo que no poden esperar a que alguna aplicació arribe al nostre país).

Aquest és l’enllaç de l’aplicació “Market Enabler“: http://code.google.com/p/market-enabler/

Heu de tindre permisos de root per a utilitzar-la i com diuen els seus creadors utilitzeu-la sota el vostre risc.

Jo l’he utilitzada i funciona perfectament. Quant al Google Listen de moment només permet subscriure’s a podcasts indexats per l’aplicació (cap d’ells en català) i la majoria de moment són en anglès, però té bona pinta.


My Android Manager

[Puntuació: 5/10]

Continuant amb la temàtica Android, he trobat una aplicació (en fase beta) que promet ser l’aplicació definitiva per gestionar el nostre Android (gestionionar fitxers, particions, roms, backups). Es tracta de My Android Manager.

Nota important: De moment va per la versió 0.5 i està en fase beta. Proveu-la sota la vostra responsabilitat.